Pruimenjam
- Een recept voor pruimenjam in een variant met gember en een variant met anijs.
Ingrediënten pruimenjam met gember en port
- 500 gram pruimen
- 350 gram suiker
- 2 eetlepels port
- 150 ml warm water
- 2 gram stemgember en gemberwortel
- 2 eetlepels arrowroot
Bereiding
- Snij de pruimen in vieren en verwijder de pitten. Doe alles (behalve de arrowroot) in de roestvrijstalen pan en laat het een uur trekken.
- Verwarm de massa tot de suiker helemaal is opgelost en roer regelmatig. Blijf roeren en laat het goed doorkoken totdat de jam dik begint te worden.
- De arrowroot oplossen in water en dan toevoegen en verder in laten dikken.
- Schenk de jam in schone potten. De jam kan minstens een jaar bewaard worden. Na openen beperkt houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten pruimenjam met anijs
- 500 gram pruimen
- ster anijs
- scheut Pastis
- 500 gram suiker
- 2 eetlepels arrow root (voor het binden)
- 150 ml warm water
Bereiding
- Snij de pruimen in vieren en verwijder de pitten.
- Doe alles (behalve de arrowroot) in de roestvrijstalen pan en laat het een uur trekken.
- Verwarm de massa tot de suiker helemaal is opgelost en roer regelmatig. Blijf roeren en laat het goed doorkoken totdat de jam dik begint te worden.
- De arrowroot oplossen in water en toevoegen en verder in laten dikken.
- Schenk de jam in schone potten. De jam kan minstens een jaar bewaard worden. Na openen beperkt houdbaar in de koelkast.
Algemene informatie over conserveren en inmaken vind je hier.
Meer inspiratie nodig?
-
Boekentips over gezond eten: Onze eigen boekentips over gezond eten vind je hier.
Klik op het plaatje hieronder om op bol.com receptenboeken of keukenmaterialen te bekijken. Gebruik verschillende zoektermen om te zoeken naar het juiste artikel. Als je bestelt via deze knop ontvangen wij een kleine provisie maar jij betaalt daarvoor natuurlijk niets extra.