Een frisse biologische salade
Extra informatie mbt natuurvoeding: De ingrediënten van deze salade komen ongeveer in gelijke verhoudingen uit de driegeleding van de plant.
Ingrediënten
- 200 gr gekookte bietjes
- ½ rode ui
- ½ appel
- 1 handsinaasappel
- 2 stengels bleekselderij
- Enkele radijsjes
- Een handje kiemen/alfalfa
- Handje rucola salade
- Handje gehakte walnootjes
- Scheut olijfolie
- Citroensap
- Peterselie
De salade op de foto is volledig gemaakt met ingrediënten van biologische oorsprong.
Bereiding
- Snijd de gekookte bietjes in dobbelsteentjes, de rode ui, bleekselderij en appel in stukjes, de sinaasappel in partjes en in stukjes, radijsjes in plakjes, hak een handjevol walnootjes en de peterselie fijn.
- Doe een flinke scheut olijfolie en wat citroensap in een kom. Voeg iets zout en wat peper naar smaak, toe. Voeg vervolgens alle bovengenoemde ingrediënten toe en meng door elkaar. Versier met walnootjes en fijngeknipte peterselie.
Meer inspiratie nodig?
- Boekentips over gezond eten: Onze eigen boekentips over gezond eten vind je hier.
Klik op het plaatje hieronder om op bol.com receptenboeken of keukenmaterialen te bekijken. Gebruik verschillende zoektermen om te zoeken naar het juiste artikel. Als je bestelt via deze knop ontvangen wij een kleine provisie maar jij betaalt daarvoor natuurlijk niets extra.