Zuiveren van kraanwater

Het zuiveren van kraanwater wordt steeds populairder. Het lijkt steeds meer nodig naar aanleiding van de berichten in de krant over stoffen in ons drinkwater zoals asbest in veel oude leidingen en stoffen als pirazool en GenX. Nederlands kraanwater wordt streng gezuiverd bij het waterbedrijf. De meeste bacteriën moeten daar verwijderd kunnen worden. Er zijn wettelijke Europese eisen en er is een nog strenger Nederlands leidingwaterbesluit. Toch wordt het steeds moeilijker om ons water schoon te houden. 

Gif in kraanwater

Het drinkwater is inmiddels vele malen sterker vervuild dan vroeger. Dit is een direct gevolg van de toegenomen milieuvervuiling die gestart is in de jaren ’50. Het drinkwater filteren is inmiddels dan ook een hele voor de hand liggende keuze.Hier zijn een aantal stoffen die inmiddels in het drinkwater terecht zijn gekomen:

  • Geneesmiddelen zoals röntgen contrastmiddelen, betablokkers, cholesterolverlagende middelen, antibiotica en hormoonverstorende stoffen.
  • Drugs
  • Herbiciden en pesticiden
  • Chemicaliën
  • Olie en benzines

Een extra filter thuis

Niet alle stoffen worden door het waterleidingbedrijf uit het water gehaald. Een extra filter kan de volgende stoffen verwijderen:

  • Kalk
  • Zware metalen zoals lood
  • Halogenen zoals chloor
  • Pesticiden: bestrijdingsmiddelen & beschermingsmiddelen zoals glyfosaat.
  • Medicijnresten 
  • Hormonen 
  • Industriële chemicaliën zoals oplosmiddelen
  • Ongewenste smaak-, geur- & kleurstoffen
  • Onopgeloste stoffen

Vervuiling

Bronnen zoals oppervlaktewater en bronwater raken steeds meer vervuild. Daardoor neemt de hoeveelheid reststoffen toe. De waterbedrijven hebben steeds meer moeite om ons water op een betaalbare manier schoon te houden. Ook het leidingnet zelf kan voor vervuiling zorgen. Bij oude waterleidingen gaat het om koper, lood, cadmium of asbest. Bij nieuwere kunstofleidingen gaat het om gechloreerde koolwaterstoffen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor nazuivering van het water thuis. 

Het waterfilter van Aqualine AQV 5

Er is volop keus in apparaten. Kijk op internet en je komt veel dingen tegen, van simpele campingfilters tot zeer kostbare apparaten. Voor thuisgebruik hebben wij een keus gemaakt voor het waterfilter AQV 5 van Aqualine. Het is het kleinste model uit een serie apparaten van Aqualine en is ook leverbaar in glazen uitvoering. Dit type apparaat bestaat al jaren, heeft veel tevreden gebruikers, is gemakkelijk te installeren en doet wat hij moet doen. Je zet hem gewoon op het aanrecht, zonder stekker en vult hem met een kan. Wil je een extra voorraad water of koeling dan gebruik je een extra kan in de koelkast. Simpel en duurzaam. Verder is het jaarlijks vervangen van het filter voldoende voor een betrouwbare zuivering. De leverancier is een waterspecialist met kennis van zaken. Het bedrijf heeft de nazorg netjes in orde en heeft natuurlijk de filters in voorraad. Je hebt er dus geen omkijken naar. 

  Dit apparaat kan filteren, mineraliseren, vitaliseren en alkaliseren.

  • Het apparaat is vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten.
  • Het apparaat kan overal zonder stekker geplaatst worden en is gemakkelijk te onderhouden.
  • Je hoeft maar een keer per jaar filters vervangen en elke 3 jaar stenen vervangen.
  • Bij calamiteiten kan sloot- of regenton water gebruikt worden.

 

Filteren

Het apparaat filtert o.a. chemicaliën, zware metalen, chloor, pesticiden, hormoon- en medicijnresten uit het water.

Mineraliseren

De stenen bevatten: calcium, kobalt, koper, chroom, germanium, jodium, ijzer, kalium, magnesium*, mangaan, molybdenum, natrium, fosfor, potassium, selenium, sodium, zwavel en zink. Deze mineralen worden na het filteren op natuurlijke wijze toegevoegd aan het water. Dit gebeurt, net als in de natuur, doordat het water langs de stenen stroomt. Dat is alles.

Vitaliseren en alkaliseren

Bij vitaliseren wordt, simpel gezegd,  de structuur hersteld van het water naar de natuurlijke toestand. Het wordt op grote schaal voor de tuinbouw toegepast om fruit beter te laten groeien. De opbrengst kan hierdoor aanmerkelijk groeien.  De kwaliteit van water is niet alleen afhankelijk van de chemische samenstelling, maar ook van de moleculaire structuur. Water in de natuur is levend en wordt vitaal genoemd. De kwaliteit van water dat stilstaat, dood water, is zeer slecht. Kraanwater lijkt door onnatuurlijke invloeden op dood water. Alkaliseren is het veranderen van de zuurgraad van iets zuur naar pH neutraal. 

Onze ervaringen met de Aqualine AQV 5

Het apparaat wordt geleverd met een duidelijke Nederlandse gebruiksaanwijzing. Alle materialen zijn goed apart verpakt en de montage is weinig werk. Voor de filterresultaten verwijs ik naar de site van Aqualine. Zie hieronder voor de link. Het apparaat laat zich gemakkelijk vullen en het water smaakt prima. Deze kleine versie AQV 5 is ruim voldoende voor drinkwater inclusief koffie en thee voor twee personen. Voor een groter gezin is er de Aqualine AQV12 of  AQV18 met dezelfde techniek. 

Een waterfilter van Aqualine uit de AQV serie kopen

Je kunt via Natuurvoeding Rietlanden een Aqualine waterfilter kopen. Hiervoor werken we samen met de Nederlandse importeur, de firma Tradeline. Je kunt kiezen uit het volledige assortiment van Tradeline, inclusief alle accessoires. We verzoeken je we om bij je bestelling in het vak voor opmerkingen bestelcode 12800 of Natuurvoeding Rietlanden te vermelden. Prijzen zijn inclusief bezorgen.

 

 

Bronnen en links

Eerlijker eten met mijn adviezen

  • Minder gifstoffen in je lichaam
  • Afvallen zonder hongergevoel
  • Kinderen leren gezonder te eten
  • Een betere conditie en meer energie
  • Minder ziektes en kwaaltjes
  • Deskundige begeleiding
  • Gratis recepten

Webwinkel

aHealthylife van Juglen Zwaan

(Gesponsorde link)

Actueel

Actuele info over acties of aanbiedingen of bijzonderheden rond openingstijden.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen. HIer vind je alle contactinfo. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Reviews

Reviews werken als mond op mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring