Aardbeienjam met tijm
Een verrassende variant op gewone aardbeienjam door de toevoeging van tijm en balsamicoazijn.
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien, kroontjes er af en in plakjes gesneden
- 400 gram kristalsuiker
- 125 ml balsamicoazijn (schrik niet, komt echt goed als het afgekoeld is...)
- Een paar takjes verse tijm
Bereiding
-
Voorbereiding 15 minuten, bereiding 25 minuten, klaar in 40 minuten
- Meng de suiker en de azijn in een steelpan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat dit koken totdat alle suiker is opgelost.
- Voeg de aarbeien en de tijm toe aan het mengsel. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat 15-20 minuten sudderen.
- Verwijder de takjes tijm. Laat de jam afkoelen en zet het een nacht koud weg.
- De volgende dag opnieuw aan de kook brengen en inbinden met arrowroot om het in de gewenste dikte te krijgen. De arrowroot eerst aanlengen met koud water.
Meer inspiratie nodig?
- Boekentips over gezond eten: Onze eigen boekentips over gezond eten vind je hier.
Klik op het plaatje hieronder om op bol.com receptenboeken of keukenmaterialen te bekijken. Gebruik verschillende zoektermen om te zoeken naar het juiste artikel. Als je bestelt via deze knop ontvangen wij een kleine provisie maar jij betaalt daarvoor natuurlijk niets extra.